Nekaj utrinkov iz razstave FSDEG ekskluzivnih poslovnih daril slovenskih ustvarjalcev

 v novice

Nekaj utrinkov iz razstave FSDEG ekskluzivnih poslovnih daril slovenskih ustvarjalcev v NLB Center inovativnega podjetništva

19. oktobra se je po mnenju mnogih zaključila ena izmed zanimivejših letošnjih jesenskih razstav v Ljubljani. Čeravno je šlo za razstavo manjšega formata, pa jo je vsebina ter namen postavila v samo ospredje. Ponosni organizatorji  dogodka, Ekipa FSDEG – Flash Slovene Design Exclusive Gifts, smo na natečaju FERFL zmagali kot nosilci najboljše poslovne ideje in tokrat pod žaromet postavili slovenske avtorje in njihove izdelke. Svojo pot, ki se je začela v Šoli podjetništva z družbenim učinkom, pod mentorstvom vodje Ustvarjalnika in voditelja oddaje Štartaj.si, izjemnega Matije Goljarja, smo predstavili na dogodku, ki se je odvijal v NLB Centru inovativnega podjetništva, ki je razstavo tudi omogočil.

Razstava je obeležila rojstvo novega spletnega portala www.slovene-gifts.com;

stičišča slovenskega oblikovanja, ekskluzivnih slovenskih poslovnih daril  in iz širokega nabora prijavljenih na razstavi izpostavila 22 izbranih ustvarjalcev, tistih z najbolj posebnimi izdelki in tistih katerih zgodbe so najzanimivejše.

Ekipa FSDEG je o tem kaj je naša vizija, želja in cilj povedala takole:

»V Sloveniji  mamo tako VELIKO UMETNIŠKEGA POTENCIALA, da je nepredstavljivo, da ne znamo izbrati in dati boljših daril!« »Tukaj smo zato, da zgradimo MOST med izjemnimi slovenskimi ustvarjalci, ki so naredili čudovite izdelke in na drugi strani s podjetji, ki bodo tako imela možnost kupiti najbolj premišljena, unikatna, butična, ekskluzivna in avtohtona poslovna darila« »Postavili smo si cilj vzpodbuditi  slovenska podjetja, da bodo slovenske izdelke kot izraz spoštovanja s ponosom poklanjala tako tujim kot slovenskim poslovnim partnerjem. Na ta način bomo skupaj prispevali k boljši prepoznavnosti slovenskega oblikovanja doma in v svetu«

NA RAZSTAVI SO SODELOVALI:

Niko Kralj (Rex Kralj), Katjuša Kranjc in Rok Kuhar (Pikka), Tina Černigoj in Anja Petek (Idriamant), Center arhitekture Slovenije (Darilo slovenske arhitekture), Katja Keržan in Jurij Vahtar (Born Atelier), Matic Veler (Slovenski metuljčki), Nika Ferš (Quotelife), Gašper Jemec, Polona Pačnik (Polonapolona), Jernej Mali (Atelje Mali), Goat Story, Matic Treven (Slovenska pručka), Katja Burger in Tjaša Bavcon ter Jasmina Ferček (Oloop Design), Zaš Brezar (Landezine), Gigodesign (Leis), Tomaž Mächtig in Urša Vrhunc-MVA (LOOPY), Eva Štrukelj (Lesnavesna), Zala Kalan in Lea Zupančič (NUMOKK), Denis Sadiković (WOODING), Equa, Kristjan Podgornik (Golden), Martina Obid Mlakar (MOM).

Kreativen in optimističen pozdrav!

Ekipa FSDEG

Foto: Tina Rus in Aleksandra S.Sadar