ATELJE MALI, Jernej Mali

ATELJE MALI, Jernej Mali

TAKETE so sklede izdelane iz lepljene bukovine  v treh velikostih fi=14, fi=20 in fi=30 cm.

Zunanji obod skled je fasetirano brušen. Ker se vsaka obdeluje ročno, je dosežen vzorec skoraj vedno edinstven. Zunanjost je pobarvana v številne pastelne odtenke. Barva zunanjosti se lahko prilagaja željam kupca. Notranjost sklede je neobdelana(ni barvana) in zaščitena z mešanico olja in voska, ki je primerna za stik z živili

Uporabljajo se za shranjevanje sadja, strežbo kruha, manjša in nižja izvedba je lahko shranjevalnik za milo, ožemalnik za limone, dve skupaj tvorita šatuljo, večja je lahko stenska ura, luč, shranjevalnik za šiviljski pribor. V njih se lahko pripravlja solata namazi, nekateri iz nje jedo tudi juhe. Vanje shranjujemo ključe, kovance, elastike in ostale drobnarije lahko pa iz njih strežemo tudi čips ali arašide.

Leseni pladnji NOZOMI so izdelani ročno na lesni stružnici iz lepljene bukovine ali hrastovega lesa. Premer in debelina lahko varirata, kar je odvisno od kosov lesa , ki so trenutno na razpolago, saj za izdelavo uporabljam ostanke iz mizarskih delavnic.

Notranja površina (odlagalna površina) je najprej prebarvana z barvo v pastelnem tonu. Motiv se nato lasersko vgravira in glede na uporabljeno predlogo nato še ročno pobarva. Celotna površina je nato polakirana z akrilnim lakom, rob in dno pa sta oljena. Dobavljivi so v velikosti fi=36 cm, fi=28 cm. Možna je izbira motivov (tudi po predlogu kupca) in barve.

JERNEJ MALI, je akademski kipar in tudi lastnik Ateljeja Mali. S svojimi spretnimi rokami, ki jih vodi subtilen kreativen um ustvarja izjemne in nadvse dovršene izdelke iz lesa, gline, mavca in drugih materialov.

Njegova filozofija je preprosta:

»Koncept moje produkcije je čisto preprost, brez odvečne filozofije: Ponuditi lepo oblikovan predmet, ki je nastal z rokami in srcem. Za moje delo je značilno, da najdem vsaki zamisli svež konceptualni pristop, da se igram in eksperimentiram z materiali, in da poznam funkcionalne, tehnološke in produkcijske aspekte izdelave.«