SPOMINJAJ SE / REMEMBER SERIES, Gašper Jemec

SPOMINJAJ SE / REMEMBER SERIES, Gašper Jemec

Zbirka SPOMINJAJ SE / REMEMBER SERIES; štirih originalnih umetniških sitotiskov.

O avtorju iz besedila Barbare Plestenjak »GAŠPER JEMEC; Umetnost razkriva vrednote sveta in življenja«

»Slikarja, vizualnega ter multimedijskega umetnika Gašperja Jemca sta na ustvarjalno pot usmerila podedovano nagnjenje in družinsko okolje, v katerem se tradicionalno prakticira različne vidike umevanja likovne umetnosti. V otroštvu in večino najstniškega obdobja je fasciniran nad avtomobilsko industrijo, najprej sanjaril  o oblikovanju avtomobilov, a se je nazadnje odločil za slikarski poklic.

Danes mednarodno uveljavljen, 25. oktobra 1975. v Kranju rojeni Ljubljančan, se je dodiplomsko in podiplomsko izobraževal na slikarskem oddelku ter na oddelku novih medijev na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Kasneje je nadaljeval s študijem slikarstva na Indiana University of Pennsylvanija v ZDA in kot Herderjev štipendist hamburškega sklada Alfreda Toepferja še kiparstva na dunajski Univerzi. Študijsko se je izpopolnjeval in ustvarjal tudi v Indiani, Los Angelesu, New Yorku, Hamburgu, Sakaideju, Valenciji, Londonu in v Moskvi. Prejel je več mednarodnih nagrad in priznanj ter svoja dela predstavil na mnogih samostojnih in skupinskih razstavah, mdr. v ZDA, Nemčiji, Rusiji, Avstriji, Italiji, Španiji, Belgiji, Sloveniji, na Japonskem, Češkem, Hrvaškem, Švedskem in v Veliki Britaniji.

Gašper Jemec ustvarja na področju slikarstva, kiparstva, instalacij, multimedijskih del in fotografije. Občasno deluje tudi kot selektor in kurator festivalov in razstav likovne umetnosti ter kot snovalec likovnih oprem in zasebnih umetniških zbirk.”