LOOPY, MVA-Maechtig Vrhunc Arhitekti

LOOPY, MVA-Maechtig Vrhunc Arhitekti

Nekdaj značilen evropski novoletni običaj je bila navzdol obešena smrečica pred ali v hiši. V 18. stoletju prevlada nemška protestantska različica postavljenega božičnega drevesca.  LOOPY je dekorativno obešalo za novoletno drevesce. Drevesca odslej – ponovno – ne bomo več postavljali, temveč ga bomo obešali s stropa. Smrečici bomo podstavili vazo z vodo in ji podaljšali življenjsko dobo, iglic pa nam ne bo treba pometati. Oblikovalska rešitev zagotavlja absolutno navpično lego in ravnovesje, preprečuje pa tudi prevrnitev. Obešalo za drevesce je narejeno iz močnega, živo rdečega poliamidnega traku. LOOPY (Zanko) je funkcionalen in obenem vizualno atraktiven element božičnega okrasja. Zanke so dekorativne, lahko pa nanje obešamo novoletne okraske, vzdolž in v podaljšku debla. Čez leto trak povežemo v majhen snopič in hranimo skupaj z okraski – ali pa ga obdržimo obešenega in ga uporabljamo za pripenjanje drobnarij, ki jih želimo začasno obdržati v svoji bližini.

MVA;  MAECHTIG VRHUNC ARHITEKTI je majhno vsestransko podjetje, ki si prizadeva za strokovno kompetentnost, inovativne rešitve, občutljiv odnos do različnih meril in trajnostno naravnanost. Naš pristop je mešanica analitičnega mišljenja, ustvarjalnega potenciala ter zmožnosti konstruktivne komunikacije. MVA ima toleranten in dejaven značaj. Cenimo danosti, kontekste in omejitve – in si prizadevamo za pravilno formulirana vprašanja, ki jim včasih sledijo nestereotipni odgovori.  MVA s svojim znanjem posega na področja arhitekture, urbanizma, notranje opreme in oblikovanja.

TOMAŽ MÄCHTIG in URŠA VRHUNC sta ustanovitelja gospodarske družbe Maechtig Vrhunc Arhitekti d.o.o., v kateri delujeta kot pooblaščena arhitekta z licenco A. Izšolana sta v Ljubljani in kasneje še podiplomsko v Los Angelesu (UCLA). Poleg profesionalne prakse sta oba tudi docenta s področja notranje opreme in aktivna pedagoga na dodiplomskem in podiplomskem študiju oblikovanja na Fakulteti za dizajn v Ljubljani.