NUMOKK, Zala Kalan in Lea Zupančič

NUMOKK, Zala Kalan in Lea Zupančič

Blagovne znamka NUMOKK, avtoric Zale Kalan in Lee Zupančič, se predstavlja s tremi avtorskimi koledarji. Koledarji so sestavljeni iz 12-ih ilustracij upodobljenih v kombinaciji digitalne in analogne tehnike. Motivi ilustracij predstavljajo ujete trenutke vsakdana ljudi in narave, ki se hkrati navezujejo na značilnosti posameznega meseca; letni časi, prazniki ali običaji .

Umetniški duo NUMOKK delujoč pod okriljem Lee Zupančič in Zale Kalan se je formiral leta 2013 z njuno prvo skupinsko razstavo v Ljubljani. Avtorici svoj vizualni jezik izražata z združevanjem analognih in digitalnih tehnik in materialov, katerih korelacija omogoča svobodnejši zapis same ideje oziroma medij ne diktira konceptu, temveč obratno.

ZALA KALAN (1986) je restavratorka lutk in ilustratorka. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo je nadaljevala študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje smer restavratorstvo, kjer je leta 2013 diplomirala in se zaposlila v Lutkovnem gledališču Ljubljana. Kreativni proces izraža na širšem polju vizualne umetnosti, najraje pa skozi ilustracijo.

LEA ZUPANČIČ (1986) deluje kot oblikovalka vidnih sporočil. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo je nadaljevala študij Grafičnih in interaktivnih komunikacij, kjer je leta 2014 magistrirala s področja tipografije in bila nominirana za Prešernovo nagrado. Predstavlja se predvsem na skupinskih razstavah doma in v tujini.