Volneno milo in leteči copati, OLOOP, Katja Burger, Tjaša Bavcon in Jasmina Ferček

Volneno milo in leteči copati, OLOOP, Katja Burger, Tjaša Bavcon in Jasmina Ferček

VOLNENO MILO

Volneno milo je unikaten izdelek narejen po postopku ročnega polstenja volne. To je stara tehnika, še znana v tradicionalnih družbah po celem svetu. Namenjen je negi telesa ter ustvarjanju prijetnega vzdušja v bivalnem prostoru.Volnena mila so kot rečni kamni – vsak kos ima edinstveno in popolno obliko. Lahko je darilo ali majhno razkošje, ki nam polepša bivalne prostore in nam prinese zadovoljujoče zasebne trenutke.

Uporaba

Milo napojite s toplo vodo in ga z dlanmi nežno ožemite, da se površina speni. Po uporabi milo dobro izperite in posušite.

Nagrada

Volneno milo je prejelo častno pohvalo na 20. Bienalu industrijskega oblikovanja v Ljubljani.

Material: 20% naravna volna, 80% kremno milo

LETEČI COPATI

Presenetite in razveselite obiskovalce vašega doma. Ponudite jim Leteče copate za prijazno in duhovito potovanje z vami.

Material: 100% volnena polst

Ena velikost: 37 – 41

Barvne različice: siva, zelena, vijolična, rdeča

OLOOP – Ženske z nitjo v roki

Zavod Oloop vodijo tri tekstilne oblikovalke, umetnice in producentke, Katja Burger, Tjaša Bavcon in Jasmina Ferček. Svoje znanje in izkušnje so pridobile s šolanjem doma in v tujini. Pod imenom Oloop delujejo od leta 2004, ko so ustanovile Zavod za sodobno tekstilno umetnost in oblikovanje z istim imenom.

Skupina Oloop je aktivna na različnih področjih vizualnega ustvarjanja, od produktnega oblikovanja, oblikovanja prostorskih postavitev do tekstilne umetnosti, obenem pa vodi izobraževanja, predavanja in delavnice ter povezuje oblikovanje z družbeno angažiranimi vsebinami.

S svojimi izdelki in projekti že vrsto let sodeluje na najpomembnejših predstavitvah slovenskega oblikovanja doma in v tujini, s čimer si je pridobila mednarodno prepoznavnost ter nekatere prestižne nagrade, kot sta Red Dot Concept 2007 in častna pohvala na BIO 20. Izdelki Volnena mila, Leteči copati in Squareplay so del stalne zbirke Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO) v Ljubljani.

Pri svojem delu raziskuje in posodablja tradicionalne, pogosto ročne pristope izdelovanja ter obdelave tekstila. Ob tem skrbi, da so izdelki narejeni iz naravnih lokalnih materialov in da so podizvajalci locirani v Sloveniji, izdelovalke pa so najpogosteje nezaposlene priseljenke iz manj razvitih delov države.

Projekti Zavoda Oloop se tako ne ukvarjajo zgolj z oblikovalsko/umetniško prakso. Vsebine projektov hkrati izobražujejo in povezujejo ljudi, vključujejo različne ciljne skupine in odpirajo družbena vprašanja, kot so vprašanje dobrega počutja, ekologije, trajnosti ter življenjskega smisla nasploh.